stress-verminderen

Wil jij stress verminderen, zonder vaag gezwets in een kille ruimte? Wij helpen je.

 1,4 miljoen Nederlanders zitten thuis met burn-outklachten. Voorkom dat jij daar straks bij hoort.

Wie ben ik?

Ik ben Maarten de Jong (39). Oprichter van EnergizeMe. Ik help jou stress verminderen. Ik ben geen stresscoach. Dat vind ik een afschuwelijk woord ;-). Voor mijn gevoel zitten die alleen maar te ouwehoeren in een klamme ruimte. Bij mij ga je stress te lijf door iets te doen. Wat? Ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten verminder je stress en win je bakken energie. Niks zweverigs, harde feiten, harde getallen en harde resultaten.
stress-verminderen-Maarten-de-Jong
stress verminderen
Het is mijn missie om jou, in een jachtig bestaan, te helpen aan meer energie en minder stress. Hoe? Door jou meer in contact te laten komen met je lichaam. Dat doen we samen. Met rustig ademen, slim sporten en verstandiger eten. Zo ga je snel resultaat boeken. Jouw doel is persoonlijk en dat neem ik altijd mee in mijn testen en 1-op-1 coaching. Ik geloof in meten = weten, daarom is mijn startpunt altijd een uitgebreide test. Zo weet je of je vooruitgang boekt en wanneer we moeten bijsturen. Na de test ga je zelf, of met mijn hulp, aan de slag. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, maar met een beetje hulp in de eerste maanden weet je zeker dat je jouw doel(en) haalt. Als ik na een paar maanden zie wat dit mensen brengt. Dan ben ik blij. Dat is waarom ik doe wat ik doe.
stress-verminderen-review-simon

“Een verhelderende stressmeting gedaan bij Maarten. De uitkomsten geven goed weer waar “rust” valt te behalen. De meegekregen oefeningen geven al de eerste resultaten.”

Simon

Heb jij last van onderstaande stressklachten en wil je stress verminderen?

stress-verminderen-moe

Je bent eigenlijk altijd moe.

Overdag zit je te dagdromen en als je 's avonds op de bank ploft heb je geen energie meer om iets te ondernemen. Als je de trap op loopt ben je aan het hijgen als een paard.
stress-verminderen-slaap

Je hebt slaapproblemen.

je kan niet in slaap komen of als je ’s nachts wakker wordt kun je niet meer slapen. Je ligt te piekeren, te woelen en te draaien.
stress-verminderen-gejaagd

Je voelt je vaak onrustig of opgejaagd.

je hebt continu het gevoel ‘iets te moeten doen’, ook als je rustig op de bank zit.
stress-verminderen-hoofdpijn

Je hebt regelmatig hoofdpijn.

Je hebt regelmatig en op de gekste momenten last van hoofdpijn of migraine-aanvallen.
stress-verminderen-hyperventilatie

Je hebt last van hyperventilatie.

Je bent soms kortademigheid of hebt hypeventilatieklachten. Je ademhaling is ineens sneller en oppervlakkiger dan normaal.
stress-verminderen-hartkloppingen

Je hebt last van hartkloppingen.

De dokter heeft het onderzocht, maar kon niks vinden.

Dan herken je jezelf ook vast in hierin:

Je bent een perfectionist. Je zet je voor de volle 100% in. Op je werk, thuis, als je zelf sport en als coach bij je zoon of dochter op de voetbalclub. Je hebt dus een bomvolle agenda en je doet nergens concessies. Dat begint zijn tol te eisen. Je hebt regelmatig last van hoofdpijn, pijn in de schouders en nek, gejaagdheid, vermoeidheid en/ of slaapproblemen. Een burn-out ligt op de loer.


'S ochtends spring je met een drinkontbijt en een koffie de auto in. Vervolgens ren je van vergadering naar vergadering en heb je nauwelijks tijd om te eten. Gedurende de dag merk je dat je regelmatig naar je computerscherm zit te turen. Als je ‘wakker’ schrikt weet je eigenlijk niet meer precies wat je aan het doen was. Je bent continu afgeleid door telefoon, mails, WhatsApp en sociale media.


Je hebt stress, maar dat geef je natuurlijk niet toe. Je hebt het niet in de gaten, maar misschien zit je wel heel dicht tegen een burn-out aan. Als je terug rijdt naar huis en je in de file staat zit je vol frustratie. De dag is weer niet verlopen zoals JIJ dat voor ogen had. Thuis eet je snel wat en plof je uitgeput op de bank en kijk je naar Netflix. Je bent kapot, maar als je naar bed gaat val je moeilijk in slaap en word je vaak wakker. En de volgende dag? De volgende dag doe je weer precies hetzelfde.


Kortom, je voelt je niet fit en niet ‘in control’ over je eigen werk en leven. Het is tijd voor verandering. Tijd om de controle terug te pakken. Maar hoe pak je dat aan? Nou, met een klein beetje advies en coaching. Advies en coaching om te ontspannen, slim te sporten en iets verstandiger te eten. Niks zweverigs. Harde cijfers, harde feiten.

Samengevat

Je bent een perfectionist.
Je hebt een bomvolle agenda.
Je doet nergens concessies.
Sinds kort heb je onverklaarbare klachten.
Dit eist zijn tol. Zowel thuis als op je werk.

Vrijblijvend intakegesprek plannen?

Je kunt bij EnergizeMe terecht voor fysieke coaching bij stress. En dan niet van die coaching met gezwets in een klamme ruimte. Nee we gaan drie maanden 1-op-1 aan de slag met je lijf. Hoe? Met ademhalingsoefeningen (niks zweverigs), slim sporten (rustig aan) en goede voeding (iets verstandiger eten). We zijn dus zoveel mogelijk ‘bezig’. En liefst ook zoveel mogelijk buiten. Meer weten? Dan plannen we een vrijblijvend intakegespek.

Hoe werk ik?

Elk traject is maatwerk, maar ik streef ernaar jou in drie maanden en zeven sessies van je stress af te helpen. Sessies bestaan uit testen, ademsessies, sportsessies en/ of voedingsadviezen. Globaal werkt dat ongeveer zo:

Intakegesprek:

Gratis en vrijblijvend. Bij een goed gevoel gaan we aan de bak.

Stressmeting en inspanningstest:

Ik meet jouw lichamelijke stress. Op basis van deze informatie kunnen we aan de bak met ademhaling en sport. Je krijgt ook direct de boeken Verademing, 10 dagen stil en Kopwerk of De Hardlooprevolutie mee als naslagwerk.

Eerste maand:

Je gaat aan de slag met ademhalingsoefeningen (niks zweverigs) en slim sporten (niks onhaalbaars). Tussentijds hebben we een coachsessie (al dan niet op afstand). 

Tweede maand:

Voedingsadvies wordt toegevoegd aan de coaching. Op basis van wat je nu eet kijken we hoe je (kleine) aanpassingen kan doen in je eetpatroon tegen stress en voor meer energie. Je krijgt ook het kookboek Hoe word je 100? mee. Ook nu hebben we weer een tussentijdse coachsessie

Derde maand:

We hebben nog 2-3 coachingssessies om te verdiepen en de puntjes op de i te zetten, zodat je straks helemaal zelf uit de stress kan blijven.

Afsluiting en eindmetingen:

Ter afsluiting meten we nog eenmaal alle gegevens en kijken we naar de vooruitgang. Ook evalueren we kort.

stress-verminderen-Maarten-de-Jong

Dit zeggen onze klanten:

"Nu 3 maanden verder en 5 kilo kwijt. Het advies was nuttig en geeft houvast om dingen net iets anders te doen, zonder je hele leefstijl om te gooien"
Janet
"Je bent serieus en deskundig. Je bent nuchter én hebt humor. Je gaat respectvol om met je "klant" en je legt uit wat je doet en wat de functie van iets is."
Jan
"Een paar weken geleden bij Maarten geweest en een effectieve ademhalingsoefening geleerd. Zorgt voor rust en focus. Heel makkelijk toepasbaar. Dank je Maarten."
Suzana

Klaar met stress en die burn-out voorkomen? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek. 

De prijs van een geheel traject is afhankelijk van jouw wensen, maar begint bij €1047,-. Mijn advies: vraag je werkgever om (mee) te betalen. Werkgevers dragen vaak bij aan trajecten om stress te verminderen en een burn-out te voorkomen. Dat kost een bedrijf namelijk bakken met geld. Een werkgever is er dus bij gebaat dat je vitaal en productief bent en blijft. Veel bedrijven hebben budget voor opleidingskosten en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Ben je zelf ondernemer of ZZP’er? Dan kun je coaching vaak aftrekken bij de belasting.