Samenwerken met Jochem Uytdehaage: even voorstellen.

Vlak voor het corona-tijdperk drink ik een kop koffie met Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage.

 

Dat klinkt heel nonchalant, maar ik vond het best spannend.

 

Ik richt mij in mijn werk vooral op mensen die meer energie willen, stress hebben of trainen voor een sportief doel. Topsport is daarbij een ‘ver van mijn bed-show’. Toch hou ik wel van topsport. Vooral wielrennen volg ik op de voet. Ik kan echt genieten van Parijs-Roubaix of een bergetappe in de Tour. Liefst kijk ik die van begin tot eind.

 

En schaatsen. Dat volg ik vooral in een Olympisch seizoen.

Maar vroeger keek ik alles. Zo herinner ik mij de weekenden dat ik met mijn vader en zus voor de buis zat als er geschaatst werd. EK allround. WK allround. En het toetje was altijd de Olympische spelen. 2002 was daarin bijzonder, want Jochem won toen alles. Het ‘toetje’: 2x goud en 1x zilver in Salt Lake City.

 

Een schaatser van formaat dus. En ineens zitten we samen aan een espresso. De spanning is snel weg. Jochem is goedlachs, vertelt anekdotes, maar luistert ook naar mijn verhaal.

 

Reden dat we samen zitten is dat we dezelfde passie hebben, we bij elkaar in de buurt wonen (Eemnes en Blaricum) en ik hem daarom via LinkedIn vraag om te connecten. Beiden motiveren we graag mensen om met hun lijf bezig te zijn. Een afspraak voor een kop koffie is dan snel gemaakt. Alles komt daarbij op tafel: sport, voeding, slaap, herstel en ademhaling.

 

Een week later komt Jochem een inspanningstest doen. Wauw. Wat een power!

samenwerken-met-jochem-uytdehaage

 

Tijdens corona is Jochem, net als ik, op zoek gegaan naar alternatieven. Normaal spreken wij voor groepen. Dat is een leuke manier om mensen te enthousiasmeren. Maar nu kan dat niet meer. Daardoor ontstaat het idee om samen toch voor de nodige inspiratie te zorgen. Maar hoe?

 

Filmpjes! oppert Jochem.

En zo gaan we het doen. In ons eerste filmpje leggen we uit waarom we dat samen gaan doen:

 

 

Volg de filmpjes op Youtube, LinkedIn, Facebook en/ of Instagram. Want we gaan proberen regelmatig tips & trics te posten voor een gezonder leven. Doel is om jou minder stress te laten ervaren en meer energie cadeau te doen. Dat is onze gezamenlijke passie: mensen inspireren om in kleine stapjes te ontdekken wat een gezond lichaam met je doet en hoeveel energie je daarvoor terugkrijgt.

 

En wil je meer hulp? Dan staan we ook klaar!

 

Blije groet, ook van Jochem ;-)…

Over de schrijver
Ik ben Maarten de Jong. Oprichter van EnergizeMe. Ik help jou aan meer energie, minder stress, meer focus, betere slaap en een gezond gewicht. Hoe? Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Je werkdagen zijn effectiever, je kunt je beter concentreren en je hebt meer energie. Ook ná een lange werkdag en in het weekend.
Reactie plaatsen