inspanningstest-EnergizeMe

Wil jij slim en gezond sporten? Dan is een inspanningstest onmisbaar.

Je leert precies in welke hartslagzones je gaat trainen. 

Niet te langzaam. Niet te snel. Maar precies goed! 

7 jaar

ervaring met slim sporten

100+

inspanningstesten afgenomen

100+

tevreden klanten

Wie ben ik?

Ik ben Maarten de Jong. Oprichter van EnergizeMe. Ik help jou aan meer energie, minder stress, meer focus, betere slaap en een gezond gewicht. Hoe? Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten win je bakken energie. Een inspanningstest helpt je daarbij.

inspanningstest
inspanningstest

Mijn missie

Het is mijn missie om jou, in een jachtig bestaan, te helpen aan meer energie, minder stress en minder kilo's. Hoe? Met inspiratie en motivatie uit (gratis) kennis in e-books, blogs, filmpjes, de EnergizeMe kantine, en webinars. Als je wat meer hulp nodig hebt, kan ik je ook persoonlijk testen of kun je een online programma volgen. Alles staat in het teken van rustig ademen, slim sporten en verstandiger eten. Zo ga je snel resultaat boeken. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, maar met een beetje hulp in de eerste maanden weet je zeker dat je jouw doel(en) haalt. Als ik na een paar maanden zie wat dit mensen brengt. Dan ben ik blij. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

Betrouwbaar

Gevalideerde apparatuur en opleiding van adem- en inspanningsgoeroe Stans van der Poel.

Expertise in duursport

De inspanningstest heeft als doel: het bepalen van je omslagpunt en hartslagzones. Zo weet je dat je slim en verantwoord gaat trainen richting jouw doel. Daarvoor heb ik naast alle benodigde kennis en ervaring ook zelf een passie voor duursport. Ik liep 7 marathons en fietste o.a. La Marmotte in Frankrijk, een eendaagse Alpenklassieker.

Gratis stressmeting

Voor de inspanningstest meten we ook je ademhaling, hartslag en hartslagvaribiliteit in stresssituaties en tijdens ademhalingsoefeningen. Zo leer je ook écht te ontspannen en sneller te herstellen na inspanning. Ook krijg je tips voor ademhalingsoefeningen tijdens het sporten.

Prettige ervaring

We testen zonder mondkapje. Groot voordeel: het is niet zo benauwend, waardoor je ademhaling efficiënter is. En dat is lekker als je tijdens een test 'diep zit te gaan'. Zo prikken we een nauwkeuriger omslagpunt, waardoor je hartslagzones ook accurater zijn.

Alles op een rijtje

Alles wordt samengevat in een uitgebreid rapport in begrijpelijke taal. Je krijgt je hartslagen op een rij voor lopen, fietsen, schaatsen en roeien. Daarnaast bepalen we ook je omslagpunt, vo2max en eventueel je (halve) marathonhartslag. Dat wordt aangevuld met een 6-weeks trainingsschema.
inspanningstest-doelen-halen

Haal je doel(en) met gericht advies

Of je nu een betere sportprestatie wilt leveren, af wilt vallen, energie wilt opbouwen, beter wilt slapen, meer focus zoekt of meer resultaat in je werk wilt. Met deze inspanningstest krijg je gericht advies, specifiek voor jouw doel.

“Geef jij ook bakken met geld uit aan schoenen, hartslagmeters, fietsen en kleding voor het sporten. Prima natuurlijk. Ik vind ze ook handig. Maar je hebt er niks aan als je niet weet hoe je moet trainen. Met een inspanningstest krijg je die kennis en je hebt er je hele leven plezier van. Zowel bij het sporten als daarnaast.”

"Dankzij de inspanningstest ben ik bewuster geworden. Ik sport op hartslag en let op mijn ademhaling. Dankjewel Maarten voor je goede adviezen en je uitgebreide rapport."

Guillaume

"Je bent serieus en deskundig. Je bent nuchter én hebt humor. Je gaat respectvol om met je "klant" en je legt uit wat je doet en wat de functie van iets is."

Jan

"Ik kwam voor voedings- en sportadvies. Ik ben aan de slag gegaan met het uitgebreide verslag. Nu 3 maanden verder en 5 kilo kwijt."

Janet

Waarom een inspanningstest doen bij EnergizeMe?

Alles over trainen op hartslag

Mijn expertise zit in het trainen op hartslag bij duurinspanning. Mensen met veel stress lopen vaak te hard van stapel en breken meer af dan dat ze opbouwen. Als je weet in welke zone je moet trainen win je makkelijker energie, val je sneller af, bouw je sneller conditie op en ben je sneller klaar voor jouw specifieke doel. Of dat nu een van bovenstaande is of een loop- of fietsevenement. Ik help je aan de juiste hartslagzones, jij hoeft alleen 'even' te trainen ;-).

Alles over ademhaling

Het unieke aan een inspanningstest bij EnergizeMe is dat we ook veel aandacht hebben voor herstel. Voor de inspanningstest doen we namelijk ook een stressmeting. We meten je adempatroon en bekijken met welke ademhalingsoefening jij sneller en makkelijker in slaap komt en je herstel bevordert.

Wij testen zonder mondkapje

Veel inspanningstesten worden gedaan met een masker. Groot nadeel: dat voelt benauwend, waardoor je anders gaat ademen. En dat is vervelend als je tijdens een test 'diep zit te gaan'. Bij ons hoef je geen kap voor je mond. Wij werken met gevalideerde apparatuur van Stans van der Poel. Zij is goeroe op het vlak van ademtherapie en inspanning.

Schema voor 6 weken

We nemen niet alleen de test bij je af. Je krijgt natuurlijk een uitgebreid rapport (in 'Jip en Janneke- taal') opgestuurd. In het rapport vind je jouw persoonlijke gezondheidsindicatoren (gewicht, BMI, bloeddruk, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet), ademhalingstips en hartslagzones. Daarnaast maak ik voor de eerste 6 weken een schema, passend bij jouw doel.

Niet goed, geld terug

Ik ben zo overtuigd van deze manier van testen en trainen, dat ik jou de test gratis aan durf te bieden als je niet tevreden bent met het resultaat.

De test vindt plaats in de praktijk in Laren (NH)  en duurt 90-120 minuten. De kosten zijn €180,00 en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Mijn advies: vraag je werkgever om (mee) te betalen. Werkgevers dragen vaak bij aan trajecten om medewerkers gezond te houden. Een werkgever is er bij gebaat dat je vitaal en productief bent en blijft. Veel bedrijven hebben budget voor opleidingskosten en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Ben je zelf ondernemer of ZZP’er? Dan kun je coaching vaak aftrekken bij de belasting.