energie-terugkrijgen-na-burn-out

Wil jij energie terugkrijgen na je burn-out, zonder vaag gezwets in een kille ruimte?

Je hebt je burn-out overwonnen. Yes. Helaas krijgt 30% klachten terug, dus pak het goed aan.

Wie ben ik?

Ik ben Maarten de Jong (39). Oprichter van EnergizeMe. Ik help jou energie terugkrijgen na je burn-out. Ik ben geen stress- of burn-out coach. Dat vind ik afschuwelijke woorden ;-). Voor mijn gevoel zitten die alleen maar te ouwehoeren in een klamme ruimte. Bij mij bouw je energie op door iets te doen. Rustig en slim. Wat? Ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten laad je de batterij weer helemaal op en leer je beter met stress te dealen. Niks zweverigs, harde feiten, harde getallen en harde resultaten.
energie-terugkrijgen-na-burn-out-Maarten-de-Jong
energie-terugkrijgen-na-burn-out-ademhalingsoefening
Het is mijn missie om jou, in een jachtig bestaan, te helpen aan meer energie en minder stress. Hoe? Door jou meer in contact te laten komen met je lichaam. Dat doen we samen. Met rustig ademen, slim sporten en verstandiger eten. Zo ga je snel resultaat boeken. Jouw doel is persoonlijk en dat neem ik altijd mee in mijn testen en 1-op-1 coaching. Ik geloof in meten = weten, daarom is mijn startpunt altijd een uitgebreide test. Zo weet je zeker dat je niet te hard van stapel loopt en of je vooruitgang boekt. Na de test ga je zelf, of met mijn hulp, aan de slag. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, maar met een beetje hulp in de eerste maanden weet je zeker dat je jouw doel(en) haalt. Als ik na een paar maanden zie wat dit mensen brengt. Dan ben ik blij. Dat is waarom ik doe wat ik doe.
energie-terugkrijgen-na-burn-out-review-simon

“Een verhelderende stressmeting gedaan bij Maarten. De uitkomsten geven goed weer waar “rust” valt te behalen. De meegekregen oefeningen geven al de eerste resultaten.”

Simon

Je wilt energie terugkrijgen na je burn-out, maar je bent nog wat onzeker:

energie-terugkrijgen-na-burn-out-sport

Je bent bang om te gaan sporten, straks loop je te hard van stapel.

Je bent nu eenmaal een perfectionist. Mag je eigenlijk wel weer wat serieuzer gaan sporten? Of raak je dan juist weer sneller in een burn-out? Welke sport kun je dan het beste doen?
energie-terugkrijgen-na-burn-out-moe

Je bent nog steeds vaak moe: dan is sporten toch niet slim?

je kan niet in slaap komen of als je ’s nachts wakker wordt kun je niet meer slapen. Je ligt te piekeren, te woelen en te draaien. Moet je dan wel gaan sporten?
energie-terugkrijgen-na-burn-out-schema

Als je gaat sporten: hoe vaak, hoe ver en hoe hard moet je dan gaan?

Je hebt eigenlijk geen idee hoe je dat slim aanpakt? Moet je dan niet een schema hebben?

energie-terugkrijgen-na-burn-out-ontspannen

Je wilt wat meer ontspannen, maar hoe pak je dat nu precies aan? 

Hoe weet je wat werkt? En je hebt geen zin in zweverige meditatiesessies en ellenlange mindfulness-cursussen.
energie-terugkrijgen-na-burn-out-voeding

Moet je ook niet iets aan je voeding veranderen?

Voeding kan je helpen. Dat weet je wel, maar het is zo ingewikkeld. Wat moet je nou eten voor meer energie? En mag je dan straks ook nog wel 'wat lekkers' nemen?
energie-terugkrijgen-na-burn-out-gewicht-verliezen

Je gewicht is nog niet op het niveau dat jij voor ogen hebt. 

Je wilt eigenlijk gewoon weer helemaal gezond zijn. En een beetje genieten van het leven!

Dan herken je jezelf ook vast in hierin:

Je hebt gelukkig je burn-out overwonnen. Yes! Maar je bent een perfectionist, een doorzetter en dus heb je kans om ‘terug te vallen’. Je zet je voor de volle 100% in en bent loyaal. Op je werk, thuis, als je zelf sport en als coach bij je zoon of dochter op de voetbalclub. Dat wil je niet allemaal opzeggen, want je bent sociaal en wilt niemand ‘in de steek’ laten. Je hebt dus een bomvolle agenda en je doet nergens concessies. 


Met die eigenschappen en al die verplichtingen loop je dus een risico om terug te vallen. 30% krijgt na een burn-out klachten terug. En dat wil jij voorkomen. Je wilt je leven weer oppakken en 100% fit zijn om alles aan te kunnen. Daarom wil je weer wat serieuzer gaan sporten en wat kilo’s kwijt raken. Toch wil je nooit meer in die burn-out terechtkomen. Dat geeft soms angst om met jezelf aan de slag te gaan, terwijl dat juist zo belangrijk is. Dat weet je ook wel.


Kortom, je voelt je nog niet helemaal zeker over hoe je weer helemaal fit raakt na je burn-out.  Daar moet verandering in komen, want je wilt je lichaam weerbaar maken. Tijd dus om aan de slag te gaan. Tijd om de controle over je lijf terug te pakken. Maar hoe pak je dat aan? Nou, met een klein beetje advies en coaching. Advies en coaching om te ontspannen, slim te sporten en iets verstandiger te eten. Niks zweverigs. Harde cijfers, harde feiten.

Samengevat

Je bent een perfectionist.
Je hebt een bomvolle agenda.
Je doet nergens concessies.
Een burn-out. Nooit meer.
Tijd om de controle over je lijf terug te pakken.

Vrijblijvend intakegesprek plannen?

Je kunt bij EnergizeMe terecht voor fysieke coaching als je energie wilt terugkrijgen na je burn-out. En dan niet van die coaching met gezwets in een klamme ruimte. Nee we gaan drie maanden 1-op-1 aan de slag met je lijf. Hoe? Met ademhalingsoefeningen (niks zweverigs), slim sporten (rustig aan) en goede voeding (iets verstandiger eten). We zijn dus zoveel mogelijk ‘bezig’. En liefst ook zoveel mogelijk buiten. Meer weten? Dan plannen we een vrijblijvend intakegespek.

Hoe werk ik?

Elk traject is maatwerk, maar ik streef ernaar jou in drie maanden en zeven sessies aan meer energie te helpen. Sessies bestaan uit testen, ademsessies, sportsessies en/ of voedingsadviezen. Globaal werkt dat ongeveer zo:

energie-terugkrijgen-na-burn-out-intakegesprek

Intakegesprek:

Gratis en vrijblijvend. Bij een goed gevoel gaan we aan de bak.

energie-terugkrijgen-na-burn-out-stressmeting

Stressmeting en inspanningstest:

Ik meet jouw lichamelijke stress. Op basis van deze informatie kunnen we aan de bak met ademhaling en sport. Je krijgt ook direct de boeken Verademing, 10 dagen stil en Kopwerk of De Hardlooprevolutie mee als naslagwerk.
energie-terugkrijgen-na-burn-out-sporten

Eerste maand:

Je gaat aan de slag met ademhalingsoefeningen (niks zweverigs) en slim sporten (niks onhaalbaars). Tussentijds hebben we een coachsessie (al dan niet op afstand). 

energie-terugkrijgen-na-burn-out-voedingsadvies

Tweede maand:

Voedingsadvies wordt toegevoegd aan de coaching. Op basis van wat je nu eet kijken we hoe je (kleine) aanpassingen kan doen in je eetpatroon tegen stress en voor meer energie. Je krijgt ook het kookboek Hoe word je 100? mee. Ook nu hebben we weer een tussentijdse coachsessie

energie-terugkrijgen-na-burn-out-coachsessies

Derde maand:

We hebben nog 2-3 coachingssessies om te verdiepen en de puntjes op de i te zetten, zodat je straks helemaal zelf uit die burn-out kan blijven.

energie-terugkrijgen-na-burn-out-eindmeting

Afsluiting en eindmetingen:

Ter afsluiting meten we nog eenmaal alle gegevens en kijken we naar de vooruitgang. Ook evalueren we kort.

energie-terugkrijgen-na-burn-out-intakegesprek-plannen

Dit zeggen onze klanten:

"Maarten kijkt en luistert goed en geeft tips en adviezen die bij jouw leven passen. Ik heb nu al baat bij de ademhalingsoefeningen! Wat geeft dat een rust."
energie-terugkrijgen-na-burn-out-review-michelle
Michelle
"Ik ben direct met de tips aan de slag gegaan en merkte heel snel resultaat. Ik heb minder last van hoofdpijn, slaap beter en ik viel ook nog eens 3 kilo af."
energie-terugkrijgen-na-burn-out-review-marjolein
Marjolein
"Een paar weken geleden bij Maarten geweest en een effectieve ademhalingsoefening geleerd. Zorgt voor rust en focus. Heel makkelijk toepasbaar. Dank je Maarten."
energie-terugkrijgen-na-burn-out-review-suzana
Suzana

Uit die burn-out blijven? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek. 

De prijs van een geheel traject is afhankelijk van jouw wensen, maar begint bij €1047,-. Mijn advies: vraag je werkgever om (mee) te betalen. Werkgevers dragen vaak bij aan trajecten om stress te verminderen en een burn-out te voorkomen. Dat kost een bedrijf namelijk bakken met geld. Een werkgever is er dus bij gebaat dat je vitaal en productief bent en blijft. Veel bedrijven hebben budget voor opleidingskosten en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Ben je zelf ondernemer of ZZP’er? Dan kun je coaching vaak aftrekken bij de belasting.