Buikademhaling

Buikademhaling

Buikademhaling is een hele mooie oefening als je moeite hebt met simpelere ademhalingsoefeningen zoals de neusademhaling of de ademhalingsoefening: uitademing verlengen. Bij veel oefeningen gaat dit vanzelf (ademen naar de buik) en zeg ik dat er dus niet bij. Bij deze oefening ga je de ademhaling juist heel bewust sturen naar de buik.

Ga op je rug liggen en plaats je voeten op de grond, zodat je knieën omhoog staan. Ontspan even door een paar keer rustig te ademen. Leg je hand op je buik ter hoogte van je navel. Vervolgens probeer je bij elke ademhaling richting je hand te ademen. Doe dit ontspannen en rustig.

Deze oefening is vooral goed om rustig en ontspannen te worden. Het biedt fysieke ontspanning. Om je gedachten goed bij de ademhaling te houden, heb ik deze PDF gemaakt die iemand voor kan lezen als je deze oefening niet alleen wilt doen. Wel kun je onderstaande tips gebruiken voordat je aan de slag gaat:

  • Wanneer: ochtend en avond.
  • Waar: op een rustige plek.
  • Houding: liggend.
  • Doel: ontspannen.
  • Hoe lang: 10 minuten.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij ademhalingsoefeningen? Dan kun je hier aan de slag met 7 geleide oefeningen gedurende 7 dagen. De oefeningen zijn daar via de EnergizeMe kantine en de Huddle app te beluisteren.