5-kilo-afvallen

Wil jij 5 kilo afvallen?

Geen dieet. Geen honger. Gewoon logisch verstand!

Wie ben ik?

Ik ben Maarten de Jong (39). Oprichter van EnergizeMe. Ik help jou 5 kilo afvallen en aan meer energie. Ik ben geen 'weight watchers'. Dat vind ik afschuwelijk. Punten en calorieën tellen. Bij mij ga je kilo's te lijf door iets meer te doen. Wat? Ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Dat moet ook kunnen. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en verstandiger eten ga je snel 5 kilo afvallen en win je bakken energie. Niks zweverigs, harde feiten, harde getallen en harde resultaten.
5-kilo-afvallen-Maarten-de-Jong
5-kilo-afvallen-ademhaling
Het is mijn missie om jou, in een jachtig bestaan, te helpen aan meer energie en minder kilo's. Hoe? Door jou meer in contact te laten komen met je lichaam. Dat doen we samen. Met rustig ademen, slim sporten en verstandiger eten. Zo ga je snel resultaat boeken. Jouw doel is persoonlijk en dat neem ik altijd mee in mijn testen en 1-op-1 coaching. Ik geloof in meten = weten, daarom is mijn startpunt altijd een uitgebreide test. Zo weet je of je vooruitgang boekt en wanneer we moeten bijsturen. Na de test ga je zelf, of met mijn hulp, aan de slag. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, maar met een beetje hulp in de eerste maanden weet je zeker dat je jouw doel(en) haalt. Als ik na een paar maanden zie wat dit mensen brengt. Dan ben ik blij. Dat is waarom ik doe wat ik doe.
stress-verminderen-review-simon

"Ik kwam voor voeding- en sportadvies. Thuis aan de slag gegaan met het zeer uitgebreide verslag. Nu drie maanden verder en 5 kilo kwijt. Het advies was nuttig en geeft voldoende houvast om dingen net iets anders te doen, zonder je hele leefstijl te moeten omgooien. "

Janet

Wil jij 5 kilo afvallen en heb jij last van onderstaande klachten?

5-kilo-afvallen-te-zwaar

Je bent te zwaar.

Niet dat je altijd te dik bent geweest, maar de laatste jaren komt er steeds een kilootje bij. Daardoor zit je net niet lekker in je vel.
5-kilo-afvallen-slaap

Je hebt slaapproblemen.

je kan niet in slaap komen of als je ’s nachts wakker wordt kun je niet meer slapen. Je ligt te piekeren, te woelen en te draaien.
5-kilo-afvallen-weinig-energie

Je hebt weinig energie.

Gedurende de dag heb je continu dips in je energie en zit je te staren naar je computerscherm. ’S avonds plof je op de bank en heb je nergens meer zin in.
5-kilo-afvallen-altijd-moe

Je bent eigenlijk altijd moe.

Je staat moe op en als je thuiskomt heb je nergens meer energie voor.
5-kilo-afvallen-altijd-kortademig

Soms ben je kortademigheid.

Je bent soms kortademigheid of hebt hypeventilatieklachten. Je ademhaling is ineens sneller en oppervlakkiger dan normaal. Als je de trap op loopt ben je aan het hijgen als een paard.
5-kilo-afvallen-altijd-hartklopingen

Je hebt last van hartkloppingen.

De dokter heeft het onderzocht, maar kon niks vinden.

Dan herken je jezelf ook vast in hierin:

Je springt met een drinkontbijt, croissant en een koffie de auto in. Vervolgens ren je van vergadering naar vergadering en heb je nauwelijks tijd om te eten. Gedurende de dag merk je dat je regelmatig naar je computerscherm zit te turen. Als je ‘wakker’ schrikt weet je eigenlijk niet meer precies wat je aan het doen was.


Gedurende de jaren ben je steeds een klein beetje aangekomen. Je wilt wel wat afvallen, maar je hebt moeite om op je eten te letten. Je hebt veel zakenlunches en je bent te druk om gezond eten klaar te maken. Je hebt al tig diëten gevolgd, maar dan lijd je honger en kom je daarna snel weer aan. Gedurende de dag heb je energiedips. Je hebt ineens trek en snaait alles wat er voor handen is.


Het is tijd voor verandering. Tijd om de controle terug te pakken. Dat kan best. Meestal kun je door wat kleine aanpassingen in je eetpatroon je werkdag een stuk effectiever maken en die paar kilo afvallen. Ook met een bomvolle agenda.


Maar hoe pak je dat aan? Nou, met advies en coaching. Met behulp van voedingsadvies op maat, tips over ontspanning en wat slimmer bewegen weet je wat je moet doen en blijf je gemotiveerd. Niks zweverigs. Harde cijfers, harde feiten.

Samengevat

Je hebt nauwelijks tijd om te eten.
Je hebt concentratieproblemen.
Je bent elk jaar een klein beetje aangekomen.
Je hebt al tig diëten gevolgd. Niks helpt.
Dit eist zijn tol. Zowel thuis als op je werk.

Vrijblijvend intakegesprek plannen?

Je kunt bij EnergizeMe terecht voor coaching bij afvallen. En dan niet van die coaching met gezwets in een klamme ruimte. Nee we gaan drie maanden 1-op-1 aan de slag met je lijf. Hoe? Met ademhalingsoefeningen (niks zweverigs), slim sporten (rustig aan) en goede voeding (iets verstandiger eten). We zijn dus zoveel mogelijk ‘bezig’. En liefst ook zoveel mogelijk buiten. Meer weten? Dan plannen we een vrijblijvend intakegespek.

Hoe werk ik?

Elk traject is maatwerk, maar ik streef ernaar jou in drie maanden en zeven sessies van je kilo's af te helpen. Sessies bestaan uit testen, ademsessies, sportsessies en/ of voedingsadviezen. Globaal werkt dat ongeveer zo:

5-kilo-kwijt-intakegesprek

Intakegesprek:

Gratis en vrijblijvend. Bij een goed gevoel gaan we aan de bak.

5-kilo-kwijt-voedingsadvies

Voedingsadvies:

We beginnen met meten, wegen en het eerste voedingsadvies. Op basis van wat je nu eet kijken we hoe je (kleine) aanpassingen kan doen in je eetpatroon tegen de overtollige kilo’s en voor meer energie. Je krijgt ook het kookboek Hoe word je 100? mee. 
5-kilo-kwijt-voedingsadvies-coachsessie

Eerste maand:

Je gaat aan de slag met voeding. Tussentijds hebben we een coachsessie (al dan niet op afstand). 

5-kilo-kwijt-metingen

Stressmeting en inspanningstest:

Ik meet jouw lichamelijke conditie en we hebben een meetmoment. Op basis van deze informatie voegen we ademhaling en sport toe aan jouw traject. Je krijgt ook direct de boeken Verademing, 10 dagen stil en Kopwerk of De Hardlooprevolutie mee als naslagwerk.

5-kilo-kwijt-coachsessies-ademhaling-sport

Tweede en derde maand:

Sport en ademhaling wordt toegevoegd aan de coaching. Ook nu hebben we weer een tussentijdse coachsessie waarin we ook echt samen aan de bak gaan met sport en ademhaling. Als het kan buiten! Zo hebben we nog 3-4 coachingssessies om te verdiepen en de puntjes op de i te zetten, zodat je straks helemaal zelf de kilo’s de baas blijft.

5-kilo-kwijt-eindmeting

Afsluiting en eindmetingen:

Ter afsluiting meten we nog eenmaal alle gegevens en kijken we naar de vooruitgang. Ook evalueren we kort.

5-kilo-kwijt-vrijblijvend-intakegesprek

Dit zeggen onze klanten:

"Nu 3 maanden verder en 5 kilo kwijt. Het advies was nuttig en geeft houvast om dingen net iets anders te doen, zonder je hele leefstijl om te gooien"
Janet
"Ik ben direct met de tips aan de slag gegaan en merkte heel snel resultaat. Ik heb minder last van hoofdpijn, slaap beter en ik viel 3 kilo af. Zonder dieet, zonder honger."
Marjolein

"Goede tips van Maarten. Ze leveren echt energie. Daarnaast ben ik in 4 weken al 3 kilo kwijt. En dat zonder honger. Wij zijn over op langzame koolhydraten en gezonde vetten!"
Joost (anoniem)

Klaar met die overtollige kilo's? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek. 

De prijs van een geheel traject is afhankelijk van jouw wensen, maar begint bij €1047,-. Mijn advies: vraag je werkgever om (mee) te betalen. Werkgevers dragen vaak bij aan trajecten om stress te verminderen en een burn-out te voorkomen. Dat kost een bedrijf namelijk bakken met geld. Een werkgever is er dus bij gebaat dat je vitaal en productief bent en blijft. Veel bedrijven hebben budget voor opleidingskosten en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Ben je zelf ondernemer of ZZP’er? Dan kun je coaching vaak aftrekken bij de belasting.